Er zit lanoline in de WandelWol als je de WandelWol op de huid legt, komt er ook Lanoline op de huid waardoor de wol goed op zijn plaats blijft zitten. 

De oplossing bij blaren en voet-ongemak!

  • 100% natuurproduct
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Geschikt voor alle sporten
  • Ondersteunt herstellend vermogen van de huid

Blaren, drukplekken?  WandelWol!!!

WandelWol antidruk-wol

Het antidruk-product van WandelWol bestaat uit een melange van  100% schapenwol; zonder chemische toevoegingen of bewerkingen. Het materiaal is zacht, bevat lanoline (wolvet) en geeft u het gevoel te lopen op wolken.

WandelWol antidruk-wol is door zijn natuurlijke afkomst biologisch

afbreekbaar. WandelWol antidruk-producten absorberen transpiratievocht en ventileren. Zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. De antidruk-wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming. Werkt druk-ontlastend en is een behoud voor teennagels en voeten.

 

Voor wie

WandelWol antidruk-producten zijn geschikt voor wandelaars, sporters, shoppers en mensen met weinig vetpolster onder de voet, koude voeten, pijnlijke likdoorns tussen of rondom de tenen, wintertenen, hielspoor en bij branderig gevoel onder de bal van de voet. Ter voorkoming van traumanagels bij het sporten of bij lange afstandswandelingen. 

 

Wandelwol-wol absorbeert transpiratievocht en ventileert. WandelWol- antidruk wol zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. Wandelwol-wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaar-vorming. Ook wordt WandelWol antidruk-wol ingezet bij wintertenen en hielspoor. Werkt niet genezend, maar verzacht.

 

Wintertenen!

Een probleem van binnen maar (tijdelijk) op te lossen van buiten!

Pak de bewuste tenen in met WandelWol antidruk-wol en je tenen blijven op temperatuur en je klacht is dan verdwenen voor zolang je WandelWol antidruk-wol toepast. Ideaal en lekker warm!

WandelWol is toepasbaar bij veel voorkomende voetproblemen. 

Vraag & Antwoord

 

Heeft u een vraag en staat deze niet hieronder?

Mail dan uw vraag naar pedicurealies@gmail.com

 

• Hoe vaak kun je WandelWol gebruiken?

In principe is een toef WandelWol op/onder de voet eenmalig te gebruiken. Wanneer je het vaker gebruikt nadat je er een hele wandeling/dag op hebt gelopen is de lanoline opgenomen door de huid en verliest WandelWol ook zijn anti-druk. een stukje tussen de tenen kan wel een keer vaker worden gebruikt, maar dat zul je zelf moeten ervaren. WandelWol is een gevoelsproduct.

 

• Kun je WandelWol ook wassen?

Nee. Je gebruikt deze slechts eenmalig. WandelWol antidruk-wol gaat zich volledig vormen naar de voet. Wanneer je dit gaat wassen krijg je nooit de oorspronkelijke vorm terug en zal het niet lekker zitten. Ook de lanoline die in de wol aanwezig is is dan al door de huid opgenomen en de drukopvang is verminderd. 

 

• Hoeveel WandelWol heb je nodig voor het inpakken van de tenen?

Ga je een flinke wandeling maken en doe je dit regelmatig, dan is het advies om een zakje WandelWol van 40 gram te kopen. Dit is genoeg voor vier dagen wandelen. Slinger WandelWol rondom de tenen en vouw het resterende deel over de tenen. Je nagels zijn nu goed beschermd.

 

• Hoeveel WandelWol heb je nodig?

Een zakje WandelWol van 10 gram is voldoende om WandelWol uit te proberen, voor kleine druklokaties, likdoorn tussen de tenen vrij te leggen, een pijnlijk plek/blaar aan de kleine teen of voor incidenteel de grote teen. • Een zakje van 20 gram is handig bij grotere drukvrij te leggen plek op de voet, ontlasten van een blaar bij de hiel(en), grote tenen drukvrij leggen etc. • Een zakje van 40 gram is dus handig wanneer je bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse of een andere flinke wandeling van enkele dagen gaat maken. Ook handig om bij je te hebben als voorraad. WandelWol is een gevoelsproduct. Na enige tijd zult u zelf in de gaten krijgen welke hoeveelheid voor u te gebruiken is op de plek waar u uw blaar, drukplek of blaar heeft zitten.

 

• Kan WandelWol ook gebruikt worden bij een likdoorn?

Ja. WandelWol kan prima toegepast worden om een likdoorn te ontlasten. Wel dient men de likdoorn door een pedicure te laten verwijderen. WandelWol is om die reden ook bij veel pedicures te koop. 

 

• Is WandelWol alleen voor wandelaars?

Nee. WandelWol is er voor iedere voet. Of je nu een bouwvakker bent of een hardloper, een shopper of administratief medewerkster. Iedereen met pijnklachten door druk of wrijving heeft baat bij WandelWol als tijdelijke drukontlasting. Mits er geen contra-indicaties zijn. Te denken valt aan gevoelloosheid, doorbloedingsproblemen etc. Dan dient men eerst advies in te winnen bij de desbetreffende discipline.

 

• Er zitten stukjes gras in de WandelWol, wat nu?

Het reinigen van de WandelWol gebeurt op een biologisch verantwoorde manier. Wanneer het bewerken van WandelWol te intensief gebeurt zal lanoline uit de WandelWol verdwijnen en daarmee ook zijn huidverzorgende functie. Tijdens het verwerkingsproces wordt getracht WandelWol zo puur mogelijk te houden en zo kan het gebeuren dat er wat natuur met u meeloopt in de vorm van gedroogd gras. U kunt ook voor het aanbrengen van WandelWol zelf even controleren en de enkele stukjes uit het product verwijderen. 

 

• Kan ik WandelWol ook gebruiken voor het voetballen?

Ja. WandelWol kan bij bijna iedere sport worden ingezet. Bij voetballers, wandelaars en hardlopers zijn veelal de trauma-nagels (stootnagels) bekend en zijn bijkomende gevolgen als in schimmelnagels. Gebruik daarom WandelWol rondom de grote teen (of bij alle tenen) en ontlast hiermee de teennagel, zodat deze gezond blijft. En natuurlijk op andere locaties op de voet die drukklachten ervaren bij bijvoorbeeld nieuwe schoenen. Wees blaren voor; zet WandelWol preventief in.

 

• Ik heb een blaar! Ben ik nu te laat met de WandelWol?

Nee. Je kunt WandelWol ook toepassen op een dichte blaar. WandelWol ontlast en werkt absorberend. De blaar zal afnemen wanneer WandelWol enige tijd wordt ingezet. Ook gebruiken na enkele dagen van vaststelling totdat de blaar geheel is verdwenen. Ga je dan weer op pad? Pas WandelWol dan preventief toe. Ga niet wachten totdat je een blaar krijgt.

 

• Kan WandelWol ook op een open wond?

Nee. Deze dient dan te worden behandeld door een arts of EHBO-post. WandelWol kan niet instaan voor de gevolgen na gebruik van WandelWol op een open wond en wil hier dan ook niet verantwoordelijk voor zijn.

 

• Geeft WandelWol bijwerkingen?

Alleen als er een allergie is voor lanoline; wolvet. Van nature aanwezig. Test met een klein plukje WandelWol in de holte van uw elleboog voor 24 uur. Geen reactie? Dan bent u niet allergisch voor lanoline.